Mekanlara Dijital Menü Konforu Geldi

Mekanlara Dijital Menü Konforu Geldi

 Mekanlara Dijital Menü Konforu Geldi

Son birkaç yılda, salgın nedeniyle yeme-içme sektörü de alışkanlıklarını değişmek durumunda kaldı.

 

Bilindiği gibi salgın, minimum temas ve sosyal mesafe olgusunu hayatımıza soktu. İşletmeler artık dijitalleşmeye daha çok önem veriyor. Bu doğrultuda dijital pazarlama alanında hizmet veren Mangodo şirket kurucusu Emine Zerrin Şakır ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Ana odağı dijital pazarlamada, farklı çözümler sunan Mangodo hakkında bilgi verebilir misiniz?

2012 yılında kurulan Mangodo Dijital ile 9 yıldır dijital pazarlama alanında yazılım, yönetim, danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Satış noktalarında dijital ekranlar kurarak içerik yönetimi yapıyor, aynı zamanda çeşitliperakende analiz teknikleri ile müşteri davranışlarını raporluyoruz. Online tarafta ise web, mobil ve sosyal medyada teknik geliştirmeler yapıp, aynı zamanda yönetim ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Ayrıca tam da bahsettiğiniz minimum temas ve
sosyal mesafeden yola çıkarak ve işletmelerin dijitalleşmesi için geliştirdiğimiz, kendi ürünümüz Benim menum
ile cafe, restoran, otel gibi işletmelere dijital menü hizmeti veriyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında birçok projeye imza atmanın gururunu da yaşıyoruz. Gürcistan’ın en büyük bankası TBC Bank, IGA, Nissan, HP, Intel gibi firmalar ile kuruma özel kapalı devre yayınlanan televizyon olarak tanımlanan ‘digital signage’ ve perakende analitiği alanında projeler
gerçekleştirdik. Aynı zamanda Gedik Holding, Unifree gibi markalarla dijital strateji ve teknoloji danışmanlığı konusunda iş birlikleri yaptık. Farklı sektörlerden birçok küçük ve orta ölçekli işletmenin de dijitalleşme sürecine katkıda bulunuyoruz.

Son birkaç yılda alışkanlıklarımızın çoğunu değiştirmek durumunda kaldık. Yeme-içme sektörünün dijital çağa ayak uydurmasıyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Bu süreçte insanların evde kalması, online olarak çok daha fazla zaman harcaması gibi nedenlerle müşterilerimiz de iş süreçlerini dijitalleştirmeye başladı. Daha sonrasında ise kısıtlamalar kalkmış olsa da birçok kişi kalabalık, toplu alanlara girmemeye çalıştı, teması azaltacak çözümleri tercih etmeye başladı. Bu nedenlerle dijitalleşme çok büyük bir önem kazandı. Online sipariş, mobil ödeme gibi işlemler yaygınlaştı. Bazı araştırma şirketlerinin geçen yıl yayınlamış olduğu raporlarda, yeme-içme sektörünün bu süreçten daha az zarar görmesi için bazı yenilikler uygulamasının gerekli olduğundan bahsedildi. Bu yenilikler arasında online rezervasyon, temassız ödeme ve dijital menüler gibi maddeler
bulunuyor. Yine aynı raporlarda müşterinin kendi siparişini kendisinin alması, QR kodu okutarak hiç zaman kaybetmeden ürünlere ulaşması, işletmeye ait uygulama ile puanlar toplayıp avantajlı fiyatlardan yararlanması, online ödeme, temassız ve hijyenik dijital menülerin işletme için gerekli değişimler olduğu belirtildi. Geliştirdiğimiz dijital menü yazılımı Benimmenum salgın sonrasında cafe, restoran ve turizm işletmelerinde teması azaltan yeni nesil bir çözüm olarak öne çıkıyor. Cep telefonlarından QR kodu okutularak veya tarayıcıya URL yazılarak menülere kolayca ulaşmak mümkün. Ayrıca işletme dilerse GooglePlay ve AppStore’da menülerini yayınlıyor. Bu sayede müşteriler cep telefonlarında gördükleri menüler ile online veya işletmede direkt garsona sipariş verebiliyorlar.

 

İşletmeler için büyük rahatlık sağlayacak olan BenimMenüm çözümünüzden ve işletmelere sağlayacağı yarar ve kolaylıklardan biraz bahsedebilir misiniz?

Benimmenüm’ü klasik kağıt menülerden ayıran en temel 2 fark; baskı maliyetlerinden kurtarıyor olması ve de hijyen konusunun klasik menülere göre ön planda tutulmasıdır. Menüyü güncel tutmak için sürekli baskı alıyor olmak da işletmeler için oldukça maliyetli bir durum. Teknolojik alt yapımız sayesinde firmanın ihtiyacına uygun çözümler sunuyor, yeni özellikler entegre ederek işletmeye göre özelleştiriyoruz. QR kod haricinde Google Play ve AppStore’da mobil uygulama olarak yayınlayabiliyoruz. QR kodunu, menü linkini bilen veya işletmeye ait uygulamayı indiren müşteri evindeyken menüyü açıp, yiyeceklere ait yapılan yorumları inceleyerek tek tıkla siparişini verebilir.

Bu da işletmeyi komisyonlardan kurtarıp, kazancını arttırmasını sağlıyor. Ayrıca anket yönetimi, raporlama
hizmetleri, rezervasyon alma, mobil ödeme, online sipariş verme gibi ihtiyaca uygun çözümler sunuyoruz. Böylece
işletme hizmet kalitesini arttıran adımlar uygulayabiliyor. Dijital menülerde yapılan her bir işlem kayıt edilip, rapor olarak  platformumuzda sunuluyor. İşletme sahipleri de raporları inceleyip analiz ederek müşteri davranışlarına göre yenilik ve düzenlemeler yapabiliyor. İşletmelerin dijitalleşmek ve satışlarını arttıracak çözümler için tek yapması gereken www.benimmenum.digital adresinden kayıt olmak ve bizimle iletişime geçmek.