Alpla ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluştu

Alpla ve Ecording İş Birliğiyle 100 Bin Tohum Topu, Toprakla Buluştu

Doğal hayatın korunması vizyonu kapsamında ecording ile iş birliği yapan ALPLA, Muğla’da toprağa kazandıracağı 100 bin tohum topunu, Cumhuriyetin 100. yılına armağan etti.

Plastik üretimi ve atık plastiğin yeniden kazandırılması alanında dünyanın önde gelen markalarından ALPLA, küresel iklim krizine karşı sürdürülebilir, inovatif ve teknolojik çözümler geliştiren Ecording ile iş birliği yaparak 100 bin tohum topunu Ege Bölgesi’nde toprakla buluşturacak. Cumhuriyetin 100. yılına ithaf edilen proje, ALPLA’nın çevresel sürdürülebilirlik vizyonunun bir parçası olarak konumlanıyor.

ALPLA, #100Yıla100binTohum diyor

İş birliğine dair ALPLA’dan yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler’in duyurduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden çevresel, sosyal ve kurumsal kulvarlarda önemli ilerlemeler kaydettikleri belirtilerek şu hususlara yer verildi: “Çevresel sürdürülebilirlik konusunda azami derecede hassasiyet göstererek doğal hayatın korunması konusunda çok çeşitli projeler geliştiriyoruz. Tohum topu atılması da bunlardan biri… Tohum topu, antik zamanlardan bu yana, toprak kazılmadan kolayca toprağa ekilmesini sağlayan bir yöntem. Buradan yola çıkan ve kuşları örnek alarak ecoDrone’lar ile tohum topu atışı gerçekleştiren Ecording ile iş birliği gerçekleştirdik. İş birliği ile Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin tohum topunu toprakla buluşturmaktan gurur duyuyoruz.”

Tohum topları QR kodlarla takip edilecek

ALPLA ve Ecording iş birliğiyle doğaya bırakılacak tohum topları, QR kodlar aracılığıyla izlenebilecek. Böylelikle kullanıcılar, operasyon sürecine ilişkin iletilen maillerle tohum toplarının doğadaki serüvenine ortak olabilecek.

EcoDrone’larla yapılan ormanlaştırma çalışmaları, ekim yöntemleri ile ormanlaştırılması uygun görülen ve Ar-Ge çalışmaları amaçlı olarak tahsis edilen sahalarda yapılıyor. Geçmişten bugüne oluşmuş orman ekosistemlerinin %99’u tohumlardan yetişti. Ağaçlardan dökülen, rüzgârda uçuşan, kuşlar veya böcekler tarafından uzaklara taşınan tohumlar, benzeri alternatiflerin gerçekleşmesi sonucunda toprak ile buluşarak hayat buldu. Tohum ekim uygulamaları, dünyanın farklı coğrafyalarında, hem akademi hem de saha tecrübesine sahip kurumlar tarafından teknik olarak uygun görülen alanlarda, doğaya minimum müdahaleyle olması sebebiyle tercih ediliyor. Daha önce de Kadın ve Çocuk Dostu Alanlar, Doğada Liderlik Okulu gibi projelere destekleri, çevre, eğitim ve sanat alanındaki projeleri ile dikkat çeken ALPLA, doğanın korunmasına ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık göstermeye devam ediyor.

www.alpla.com