İtalyan Mutfağı’nın Dünyaca Ünlü Lezzetleri Basilico Restoranda Lezzet Tutkunlarıyla Buluşuyor

İtalyan Mutfağı’nın Dünyaca Ünlü Lezzetleri Basilico Restoranda Lezzet Tutkunlarıyla Buluşuyor

Akra Fethiye’de misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatan Basilico Restoran, dünyanın en ünlü mutfakları arasında yer alan İtalyan Mutfağı’nın geleneksel lezzetlerini romantik bir atmosferde şık sunumlarla yeniden yorumluyor. Basilico Restoran, tamamı organik ürünlerle hazırlanan güçlü menüsü ve zengin lezzetleriyle gerçek bir İtalyan olmayı başarıyor.

Akra Fethiye’nin keyifli A La Carte restoranı Basilico, sıcacık atmosferi, sadeliğin hakim olduğu zarif dekorasyonu ve güçlü menüsüyle misafirlerini İtalyan Mutfağı’na uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Basilico, içerisinde yer alan bar, pastane ve kapalı restoran bölümleriyle günün her saati her damak zevkini yakalayan özel lezzetleriyle de dikkat çekiyor. 

Basilico’nun tasarım detaylarında sürdürebilirlik ilkesine hizmet eden adımlar dikkat çekiyor. Restoranın girişinde yer alan ve ilk günden beridir korunan hünnap ve zeytin ağaçlarından elde edilen mahsul restoran mutfağında kullanılıyor. Restoranın iç dekorasyonundaki tüm malzemeler uzun ömürlülüğüyle dikkat çeken ahşap, doğal taşlar ve geri dönüşüme uygun olarak tercih edilirken mekânın sıcak atmosferini öne çıkaran eskiyi dönüştürerek elde edilen sade dokunuşlar, Basilico’yu sürdürebilir mutfak kategorisinde üst sıralara taşıyor. 

Akşam saatlerine kadar snack restoran konseptiyle misafirlerine birbirinden lezzetli atıştırmalıklar sunan Basilico, akşam yemeğinde A La Carte menüsüyle İtalyan Mutfağı’nın geleneksel lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Tamamı organik ürünlerle oluşturulan Basilico menüsünde İtalyan makarnalarının yanı sıra; enfes pizzalar, mevsime özgü salatalar, özel pişirme teknikleriyle hazırlanan et seçenekleri ve İtalya’nın favori ikilisi cappuccino ve tiramisuya kadar birçok İtalyan lezzeti yer alıyor. Basilico mutfağında günlük ve taze malzemelerin yanı sıra yemeklerin ve içeceklerin tamamlayıcısı olan tüm baharatlar, restoranın kendi bahçesinden temin ediliyor. Doğanın huzur veren manzarasında gerçek bir İtalyan Mutfağı deneyimi yaşatan Basilico, tüm misafirlerine samimi ve sıcak bir ortamda hafızalardan silinmeyecek tadımlar vadediyor.     

https://akrahotels.com/tr