Anadolu Topraklarına Renkli Yolculuk

Anadolu Topraklarına Renkli Yolculuk

Yazları keçi sütünü bölgedeki yaylalarda otlayan sürülerden elde ediyorlar. İnek sütünü ise yakınlarında kurulu olan tek bir çiftlikten alıyor, bu sayede çiftlikteki hayvanların yem ve bakımlarına da direkt müdahale edebiliyorlar. Tangala, Batı Toroslar’da yaşayan sincaplara verilen yerel bir isim. Buket Ulukut, Tangala Peynirleri‘nin vizyonunu: “Biz Tangala’lılar yaşayan tüm canlıların doğal ortamlarından kopartılmadan, özgürce üretebilmeleri için hayal kurar, öğrenir, deneyimler, üretir, paylaşır ve dönüşüme destek oluruz. Tangala bu bağlamda bir adanmışlık bir azim gerektirir.” diyerek açıklıyor.

Kırsal kalkınmayı amaç edinen marka Avrupa, Kafkasya ve Ortadoğu’dan esinlenerek ürettiği peynir çeşitliliğini Türkiye coğrafyasında yerel, artizanal ve orta ölçekli bir işletme modeli ile geliştirmeyi hedefliyor.

Tangala Peynirleri teknolojik yenilikleri geleneksel üretim modelleri ile harmanlayarak, marka prensipleri doğrultusunda ar-ge çalışmaları yapıyor. Endüstriyel peynir üretim modellerini uygulayarak üstün besin değerinin yanı sıra kültürel açıdan da farklı ve zengin bir çeşitlilik sunan  işletme, kaybolmaya yüz tutmuş olan yerel peynirciliği ve küçük çiftçi modelini destekliyor. İşletme aynı zamanda rafine lezzetler ile yöresel gıda politikaları geliştirerek genç çiftçilere de yeni bir model sunarak motivasyon yaratmayı amaçlıyor. Bu çerçevede en kaliteli ürünleri tüketici ile buluşturmaya devam etmek için aralıksız çalışıyor.

Ürünlerinde penicillium candidum ve penicillium roqueforti olmak üzere 2 ayrı küf kullanıyorlar. Ayrıca küfsüz ürünleri de mevcut. Bu bağlamda ar-ge çalışmaları hem lezzet hem de sunum çeşitliliğine odaklı.

Ayrıca çiftlikte yetişen sebze ve meyveleri kendi mutfaklarında kullanıyor ve kamelyalarında misafirleri ile paylaşıyorlar.

www.tangalapeynirleri.com.tr