Balparmak Arıcılık Akademisi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde yeni mezunlarını verdi. 84 saat süren teorik ve uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan 13 arıcı adayına sertifikaları gerçekleşen özel bir törenle takdim edildi.
Balparmak Arıcılık Akademisi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak, kaliteli ve verimli, katma değerli arı ürünlerinin üretimini artırmak hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Balparmak Arıcılık Akademisi çatısı altında gerçekleştirilen eğitimlerde arıcı adaylarına arı ırkları ve özelliklerinden arıcılığın ülke ekonomisindeki yerine, bal hasadı ve balın işlenmesinden apiterapiye, zararlılar ve hastalıklarla mücadeleden arıcılıkta mevsimsel bakım işlerine farklı konularda önemli bilgiler Dr. Ali İhsan Öztürk tarafından aktarıldı. 9 Mayıs’ta başlayan teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından 6 kadın 7 erkek toplam 13 yeni arıcı adayı eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
24 Mayıs’ta Balparmak Arıcılık Akademisi Yönetimi’nin ev sahipliğinde Menteşe Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emel Demez ve Menteşe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Özgür Öz’ün yanı sıra Balparmak Arıcılık Akademisi çalışanları da katıldı.
Törende konuşan Balparmak Arıcılık Akademisi Eğitim Uzmanı Dr. Ali İhsan Öztürk, şunları söyledi: “Arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliği için eğitim büyük önem taşıyor. Balparmak Arıcılık Akademisi’nde verdiğimiz teorik ve uygulamalı eğitimler hem yeni arıcıların yetişmesini hem de mevcut arıcıların bilgilerini güncellemesini sağlıyor. Akademide verdiğimiz teknik arıcılık uygulamalarıyla sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimin devam ettirilmesine, bal ve diğer arı ürünlerinin üretiminde verimin artırılmasına destek veriyoruz. Eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını alan arıcı adaylarımızı kutluyor, Balparmak Arıcılık Akademisi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”
Balparmak Arıcılık Akademisi Hakkında:
Balparmak’ın 2018 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) katkılarıyla kurduğu Balparmak Arıcılık Akademisi ile arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı, kırsal kalkınma bölgelerindeki kadınları ve gençleri sektöre kazandırmayı ve balın yanı sıra arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmayı hedefliyor. Akademide arı yaşamı ve biyolojisi, koloni bakımı ve yönetimi, arı hastalıkları, ana arı üretimi, arı ürünleri üretimi, arıcılık ekipmanları, regülasyonlar, nektarlı bitkiler gibi arıcılık mesleğinde kaliteli üretiminin sağlanmasını ve mesleğin sürdürülebilir olmasını sağlayan en temel konularda eğitimler veriliyor. Balparmak Arıcılık Akademisi web sitesi üzerinden verilen uzaktan eğitimlerle ise isteyen herkese arıcılık konusundaki temel bilgilere her zaman ulaşma imkânı sunuluyor.