“Şeffaflık ve sürdürülebilirlik”

“Şeffaflık ve sürdürülebilirlik”

Sağlıklı lezzetleri ve nitelikli kahveleriyle sektöre yeni bir soluk getiren Blum Coffee House’un kurucu ortağı Müge Cergel, kahve severlerin son yıllardaki yönelimleri hakkında bilgi verdi. Nitelikli kahvenin yeterince anlaşılmadığını vurgulayan Cergel, nitelikli kahvenin, özel coğrafi mikro iklimde yetişen, şeffaflık, sürdürülebilirlik, adil ticaret ilkelerini esas alan, eşsiz ve kendine özgü lezzet profillerine sahip kaliteli kahve çekirdeklerini ifade ettiğini belirtti.

Nitelikli kahveler ile doğal, sağlıklı ve organik lezzetler sunan Blum Coffee House’un Kurucu Ortağı Müge Cergel yeni dönemde de şeffaflık ve sürdürülebilirlik kavramlarının kahve severlerin gündeminde olacağını ifade ediyor.

Yeni nesil tüketicilerin “nitelikli” kahve tercih ettiklerini dile getiren Müge Cergel 2023’te de bu yönelimin devam edeceğini kaydetti. Nitelikli kahvenin, özel coğrafi mikro iklimde yetişen, şeffaflık, sürdürülebilirlik, adil ticaret ilkelerini esas alan, eşsiz ve kendine özgü lezzet profillerine sahip kaliteli kahve çekirdeklerini ifade ettiğini belirten Cergel, “80 puanın altında kalan kahveler ticari kabul edilirken, bu puanın üstündekiler nitelikli kahve çekirdeği olarak tanımlanıyor. Bir kahvenin nitelikli kahve olabilmesi için Nitelikli Kahve Birliği’nin belirlediği 100 puanlık bir ölçekte 80 ve üzeri puan alması gerekiyor. Çekirdek puanlamasında 90-100 aralığındaki kahve üstün kaliteli, 85-89 arası mükemmel, 80-84 arası ise çok iyi olarak sınıflandırılır” ifadelerini kullandı.

“Müşterilerin şeffaflık beklentisi artıyor”

2023’te sürdürülebilir ve çevre dostu ambalajlara daha çok odaklanılacağını da ifade eden Müge Cergel, “Çoğu misafirimiz çevre dostu ambalaj seçeneklerini tercih ediyor. Sektörümüzde geri dönüşümlü kağıt, ambalaj ve ekipman kullanımınınartması gerektiğine inanıyoruz. Ürünlerde yüksek kaliteyle birlikte sürdürülebilirliğiön planda tutmanın yanı sıra, sektörün dönüşmesine katkı sağlayacak çevreci malzeme tercihleri de çok önemli bir konu. Bununla birlikte dünyada;  tek kullanımlık bardakların nereyeatılacağı, geri dönüştürülebilir malzemeden olup olmadığı gibi bilgileri kullanıcılar merak ediyor ve öğrenmek istiyor. Bu noktada inovasyonu da iş süreçlerine entegre etmek, hem çevreyi korumayı hem de kullanıcıların bilgiye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Blum olarak bizler de müşterilerimizin bu yöndeki taleplerini çok önemsiyor, sürdürülebilirlik konusunda şeffaf bir süreç yönetiyoruz” dedi.

 

www.blumcoffeehouse.com