8 Ünlü Şef Shang Brunch Vol.3’te Bir Araya Geliyor

8 Ünlü Şef Shang Brunch Vol.3’te Bir Araya Geliyor

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un merakla beklenen Shang Brunch Vol.3 etkinliği, 29 Eylül Pazar günü gastronomi tutkunlarını Lübnan’dan İtalya’ya, Çin’den Türkiye’ye uzanan benzersiz bir gastronomi yolculuğuna çıkaracak. Misafirler, 8 ünlü şefin canlı istasyonlarında hazırladığı imza lezzetlerin tadını çıkarırken, Ata Marin Band’in canlı performansı, özel kokteyller, ebru sanatı deneyimi ve çocuklar için keyifli aktivitelerle sanat, eğlence ve gastronominin en güzel örneklerini bir arada deneyimleyecek ve unutulmaz bir gün geçirecek.

Beşiktaş’ın kalbinde eşsiz Boğaz manzarası ve üstün hizmet kalitesiyle dikkat çeken Shangri-La Bosphorus, Istanbul; damakları şenlendiren brunch şöleninin üçüncüsüne 29 Eylül Pazar günü ev sahipliği yapacak. Tek bir günde 8 ayrı şefin mutfağını deneyime fırsatı sunan “Shang Brunch Vol.3″ etkinliğinde Türk mutfağının geleneksel tatlarından dünya mutfağının yenilikçi tariflerine kadar şefler, canlı istasyonlarında geniş yelpazede imza yemeklerini sunacak.

Etkinlik boyunca misafirler, Ata Marin Band’in canlı performansıyla müziğin ritmine kapılırken, Le Bar’ın özel kokteylleri ve Turkish Arts’tan Betül Şengüler ile Ali Şengüler eşliğinde geleneksel ebru sanatını deneyimleme fırsatı bulacak. Minikler için de hazırlanan eğlenceli aktiviteler bu özel güne renk katacak.

Lübnan geleneğinin en seçkin lezzetleri dünyaca ünlü şef Ali Al Hajj’ın mutfağında yer alacak

Shangri-La Cidde’nin “TimeOut Cidde tarafından 2024’ün En İyi Lübnan Restoranı ödülüne sahip” restoranı Niyyali’nin Executive Şefi Ali Al Hajj, Shang Brunch Vol.3’te shawarma tavuk fatteh, humus fatteh, karides fatteh, kebap fatteh ve çeşitli mezelerden oluşan menüsüyle misafirleri Lübnan mutfağında özel bir yolculuğa çıkaracak. Misafirler, Niyyali’deki yaratıcı dokunuşları ve başarısıyla tanınan ünlü şefin öne çıkan Lübnan lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, onunla tanışarak mutfağı hakkında sohbet etme şansı elde edecek. 

Her menüde farklı lezzet dokunuşları

Shang Brunch Vol.3’te Eataly Executive Şefi Andrea Minguzzi’nin menüsünde taze gitar spagetti, dana carpaccio, stracciatella peynirli kırmızı karides, porçini mantarlı tuzlu tart ve  tuzlu kabukta levrek yer alacak.

Hodan Executive Şefi Çiğdem Seferoğlu’nun zengin menüsünde Türk mutfağının eşsiz lezzetleri sergilenecek. Şef Seferoğlu Gaziantep usulü ciğer dürüm, haşlama içli köfte, Hodan Cacığı, çıtır enginar cipsleri ve tiramisu lezzetlerini sunacak.

Markus Executive Şefi Sinan Budeyri ise katsu sandviç & kırmızı soğan turşu, ızgara cibez, ızgara enginar, fener balığı ve kuzu kaburgadan oluşan menüsü aracılığıyla misafirlerle buluşacak.

Göz dolduran sunumlar Shang Brunch’a renk katacak

Lokanta Göktürk Executive Şefi Muhsin Ertürk, tagliatelle & kalamar, terayağlı ve acı biber reçeli ile doldurulmuş trüflü ılık puf, marine edilmiş kaya levrek, patlıcan ve mürekkep balığıyla doldurulmuş kazandibi & fırında levrek, lokma hamuru içine fıstıklı krem menüsünü hazırlayacak.

Napoli Antica Executive Şefi Cosimo Rotolo; nodini, burrata, treccia di bufala ve big ricottadan oluşan peynir menüsünü misafirlerle buluşturacak.

Shang Palace Executive Şefi Cheng Lu ise Çin mutfağından fırında kızartılmış bütün Pekin Ördeği, ballı sos ile marine edilmiş barbekü tavuk, dana kemik sulu çin eriştesi, maş fasulyesi erişte ve sebze salatası lezzetleriyle Uzak Doğu mutfağının eşsiz lezzetlerini gastronomi tutkunları için pişirecek.

Sanat ve müzikle dolu bir gün

Son yedi yıldır İstanbul, Bodrum ve Türkiye’nin seçkin mekanlarında sahne alan Ata Marin Band’ın canlı performansı, günün soundtrack’ini oluşturacak. Ata Marin Band, dinleyicilerini dünya müzikleri, Latin ritimleri, Akdeniz esintileri ve Flamenco’nun tutkusuyla dolu bir yolculuğa çıkaracak. Ayrıca, Türk sanatının köklü örneklerinden ebru sanatı atölyesi, Turkish Arts’dan Ali ve Betül Şengüler’in rehberliğinde, geleneksel tekniklerle kendi ebru sanatını yaratma fırsatı sunacak. 

Shang Brunch Vol.3’te çocuklar da unutulmadı. Shangri-La Bosphorus, İstanbul’un Pastane Şefi eşliğinde minik şefler, pasta atölyesinde kendi pastalarını yaratacak ve meyvelerle süsleme aktiviteleri sayesinde yaratıcılıklarını geliştirirken, eğlenceli vakit geçirecek.

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un bu özel etkinliği, gastronomi, sanat ve eğlencenin birleştiği unutulmaz bir deneyim vadediyor.

www.shangri-la.com