Tasarım ve Estetiğin İşlevsellikle Buluştuğu Nokta

Tasarım ve Estetiğin İşlevsellikle Buluştuğu Nokta

Kütahya Porselen Türkiye Satış Direktörü Arda Tezel ile markanın kuruluşundan bugüne kadarki gelişim sürecini ve Horeca sektörüne sundukları yeni ürünleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Dünya’nın en büyük porselen üreticilerinden olan Kütahya Porselen, sadece alışılagelmiş ürünleri değil farklı beklentileri de düşünerek yeni ve özel tasarımlarını müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. Röportajımıza başlamadan önce biraz kendinizden biraz da firmanızın tarihçesinden bahsedebilir misiniz?
20 yılı aşkın süredir satış sektöründe edindiğim tecrübelerle, farklı şirketlerde önemli deneyimler kazandım. Bu süre zarfında, müşteri ilişkileri yönetimi ve satış stratejilerinin geliştirilmesi gibi geniş yelpazede görevler üstlendim. Çalıştığım her şirkette, satış hedeflerini aşma konusunda ekiplerimle birlikte birçok başarıya imza attık. 2024 yılında Kütahya Porselen ailesine Türkiye Satış Direktörü olarak katıldım. Tasarım ve üretimdeki gücüyle Türkiye’nin güçlü ve itibarlı markası Kütahya Porselen ailesinin bir parçası olmak benim için gurur verici. Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan bir marka olup, bugün
yüzlerce satış noktasında ve dünyanın pek çok ülkesinde Kütahya Porselen ürünleri kullanıcılarla buluşuyor. Kütahya Porselen olarak, tüketicilerin hayatın her anında ihtiyaç duyabileceği sofra eşyaları, çay ve kahve takımları, pişirme ürünleri ve dekoratif objeler gibi ürün gruplarımızla, her zevke uygun, fonksiyonel ve şık koleksiyonlar sunuyoruz. Günün her saatinde kullanılabilecek bu koleksiyonlarımızla sofraları ve yaşam alanlarını daha keyifli hale getiriyoruz. Ayrıca, oteller, restoranlar, kafeler ve profesyonel şefler için hazırladığımız özel koleksiyonlarımızla, gastronomi profesyonelleri tarafından da en çok tercih edilen markalar arasında yer alıyoruz.

Kütahya Porselen olarak Horeca sektörüne yönelik faaliyetleriniz ve sunduğunuz ürün grupları hakkında bilgi alabilir miyiz?
Horeca sektörü, ekonomik ve kültürel zenginlik açısından büyük bir değere sahiptir. Turizm ve gastronomi dünyasındaki ihtiyaçları yakından takip eden bir marka olarak, Horeca sektörüne dayanıklı, zamansız, şık ve fonksiyonel ürün çeşitliliği sunuyoruz. Koleksiyonlarımızda estetiği işlevsellikle buluşturuyor, sektördeki talepleri en iyi şekilde karşılamayı hedefliyoruz. Farklı mutfaklara ve tarzlara uygun geniş ürün yelpazemiz, kullanıcıların kendi stilini yansıtabilecekleri kombinasyonlar yapmasına da imkan tanıyor. Ayrıca, çeşitli model ve renk seçenekleriyle geniş bir çay-kahve ürün grubumuz da mevcut.

Türkiye’de her geçen gün kadın istihdamı şirketler için önem kazanıyor. Kütahya Porselen olarak sizlerin de hem fabrikanızda hem de üst yönetiminizde kadın çalışanlarınızın yoğun olduğunu biliyoruz. Bu konu ile alakalı şirket politikalarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?
Kadın istihdamı, toplumların gelişimine büyük katkı sağlayan bir süreçtir. Kütahya Porselen olarak, hem üretim tesislerimizde hem de yönetim kademelerimizde güçlü bir kadın varlığına sahibiz. Bu yaklaşım, şirket kültürümüzün bir parçasıdır. Ayrıca, bu yaklaşımın bir yansıması olarak satış ekiplerimizde de kadın çalışanlarımızın etkili ve öncü roller üstlendiğini gururla belirtmek isteriz.

Hotel, Restoran, Lokanta ve Kafelerde trendler her gün değişiyor. Kütahya Porselen olarak Horeca sektöründeki trendleri nasıl yakalıyorsunuz?
Sektördeki trendleri yakından takip ederek, müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya yönelik kapsamlı stratejiler uyguluyoruz. Pazar araştırmaları yapıyor, müşteri geri bildirimlerini titizlikle analiz ediyor ve hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki fuarları yakından takip ediyoruz. NG Grup bünyesindeki NG Otelleri ile turizm ve gastronomi sektöründeki ihtiyaçları yakından gözlemleme ayrıcalığına sahibiz. Deneyimli tasarım ekibimizin sektördeki yenilikleri sürekli izleyen vizyoner yaklaşımları, ürün geliştirme süreçlerimize rehberlik ediyor. Bu anlamda, bütüncül bir bakış açısıyla müşterilerimize en iyi çözümleri sunmayı hedefliyoruz.

Mutfak Profesyonellerine ve Şeflere yönelik Chef Taste koleksiyonu çıkardığınızı görüyoruz. Bu doğrultuda Profesyonel Mutfaklara yönelik çalışmalarınızı HM Gazete okuyucuları için özetler misiniz?
Kütahya Porselen
olarak, fine dining restoranlar, kafeler ve oteller için uzun yıllardır hizmet veriyor ve sektör profesyonellerinin taleplerini, ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Oteller, restoranlar ve profesyonel şefler için özenle hazırladığımız özel koleksiyonlarla sunumlarda fark yaratıyoruz. Müşterilerimize, birbirinden şık sofralarda eşsiz yemek deneyimleri sunmayı amaçlıyoruz. Gücümüzü ise inovasyondan alıyoruz. Son derece yetkin tasarım ekibimiz ve dünyaca ünlü tasarımcılarla, sürdürülebilir büyüme stratejimiz çerçevesinde Horeca sektörüne yön veren yenilikçi ürünler geliştirmeye kararlılıkla devam ediyoruz. Belirttiğiniz Chef Taste Of koleksiyonu, bu vizyonumuzun bir yansımasıdır. Bunun yanı sıra, ses dalgalarının titreşimlerinden esinlenerek tasarlanan, fonksiyonelliği ve estetiği bir araya getiren Panio koleksiyonu, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan German Design Awards 2024’de Mutfak kategorisinde “Mükemmel Ürün Tasarımı” ödülüne layık görüldü. Bu koleksiyonların yanı sıra, Wellington, Gyoza, Lagom, Cozy ve Kratos serisi gibi yeni nesil zamansız tasarımlarımız da farklı mutfaklara yönelik çeşitli sunumlara olanak tanıyor.

Son olarak, müşterileriniz ile hem mağazalarınızda hem de online kanallarınız vasıtası ile buluşuyorsunuz. Bu bağlamda Horeca ve EDT müşterileri sizlere hangi kanallardan ulaşabilir?
Horeca müşterilerimiz, yetkin satış kanalımız aracılığıyla bizlere kolaylıkla ulaşabilirler. Profesyonel satış ekibimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmak için her zaman hazırdır. Müşterilerimiz, talepleri ve siparişleri için doğrudan satış temsilcilerimizle iletişime geçebilirler. Ayrıca, seçkin iş ortaklarımız, web sitemiz, sosyal medya kanallarımız aracılığıyla da hizmet alabilir, ürünlerimiz ve sunduğumuz hizmetlere yönelik detaylı
bilgi edinebilirler.

https://kutahyaporselen.com