Ne Eksik Ne Fazla Tüm İhtiyaçlarınız Avansas’ta

Ne Eksik Ne Fazla Tüm İhtiyaçlarınız Avansas’ta

Avansas, küçük büyük fark etmeksizin kurumların ihtiyaç duyduğu tüm işyeri malzemelerini her daim stoğunda hazır bulundurarak en kaliteli ürünleri, en hızlı şekilde, rekabetçi ve tutarlı fiyatlarla sunmaktır. Hizmet kalitesi ve bu kaliteye paralel olarak ilerleyen büyüme hızıyla bugün 600’ün üzerinde çalışanı, halihazırda 5.000’den fazla stoklu ürün çeşidi, 1 milyon’un üzerinde hizmet verdiği müşteri sayısı ile Türkiye’nin lider online işyeri marketi olarak operasyonlarına devam etmektedir. Avansas Genel Müdürü Ahmet Güleç ile markanın gelişim sürecinden ve işletmelere sağladığı avantajları üzerine konuştuğumuz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Tüm Horeca Mailing Gazete okuyucularına keyifli okumalar dileriz.

Röportaja başlamadan önce kısaca kendinizden ve Avansas markasının gelişim sürecinden bahsedebilir misiniz?

Eğitim hayatından başlarsak; Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA eğitimimi tamamladım. Danone’de satış eğitmeni olarak başladığım yaklaşık 20 yıllık kariyerimin çoğunluğunu, uluslararası şirketlerde lokal ve global ölçekte satın alma ve tedarik zinciri fonksiyonunda geçirdim. Sırasıyla, BP, DHL, Unilever ve Getir şirketlerinde tedarik zinciri dönüşümü, operasyonel mükemmeliyet rollerini üstlendikten sonra 1 Nisan 2024 itibariyle Avansas’ta Genel Müdürlük görevine başladım. Avansas; 2009 yılında 18 çalışanı, 300 çeşitlik ürün gamıyla Merter’de küçük bir depoda kuruldu. Geleneksel alışveriş alışkanlıklarını dijitalleştirme misyonu üstlenmiş, vizyoner bir kuruluş olan Avansas, 15’inci yılında hizmet kalitesi ve bu kaliteye paralel olarak ilerleyen büyüme hızıyla bugün 600’ün üzerinde çalışanı, 5 binden fazla stoklu ürün çeşidi ve 1 milyonun üzerinde müşteri sayısı ile Türkiye’nin lider online işyeri marketi olarak operasyonlarına devam etmektedir. Kurulma ilkesi; küçük büyük fark etmeksizin kurumların ihtiyaç duyduğu tüm işyeri malzemelerini her daim stoğunda hazır bulundurarak en kaliteli ürünleri, en hızlı şekilde, rekabetçi ve tutarlı fiyatlarla sunmaktır.

Avantajlı satın alma sistemi Avansas ile iş yeri alışverişinde işletmelere nasıl bir rekabet avantajı sağlıyorsunuz?

Avansas olarak, iş yerlerinin maliyetlerini azaltmayı, alışveriş sürecinde zaman kazandırmayı ve ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmayı amaçlayan 15 yıllık köklü bir markayız. Türkiye’de iş yeri alışverişleri, Avansas ile dijitalleşerek fiziksel alışverişlerin yerini almıştır.
Müşterilerimiz bizimle çalışarak;

  • Uygun fiyat
  • Bir iş gününde teslimat (24 şehirde Avansas araç ve personelleriyle)
  • Tek depodan, tek faturayla nakliyat
  • Dijital sipariş/onay ve raporlama sistemi (Avansaspro‘da)
  • Fiziksel alışverişe göre yakıt ve zaman tasarrufu
  • Uygun kalite ve fiyatta 480’den fazla Avansas markalı ürün
  • Müşteriye özel atanan müşteri temsilcisi (Avansaspro’da) gibi avantajlarla hem zamandan hem de maliyetten tasarruf sağlamaktadır.

İşletmelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını rekabetçi fiyat ve hızlı teslimat seçenekleri ile karşılıyorsunuz. Avansas olarak Horeca alanına sunduğunuz hizmetler ve avantajlar hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Avansas, Horeca alanında henüz yolun başında diyebilirim. Bu sektördeki ihtiyaçları biliyoruz ve buraya özel ürün çeşitliliğinin artırılması konusunda aralıksız çalışmaktayız. Ancak mevcut ürün çeşitliliğimizle de birçok Horeca müşterimize; ofis&kırtasiye, kağıt ürünleri, temizlik&sağlık, gıda&mutfak, kartuş-toner, mobilya&hırdavat, teknoloji ve matbaa&baskı işleri olmak üzere 8 ana kategoride ürün tedarik etmekteyiz. Horeca sektöründeki müşterilerimiz; Avansas’la çalışarak ihtiyaç duydukları ürünleri 1 iş gününde, uygun fiyatlarla ve birçok şehirde Avansas araçları ve personeli aracılığıyla teslim almaktalar.

Portföyünüzde birçok değerli markanın yanı sıra kendi markalı ürünlerinizin de ön planda olduğunu görüyoruz. Kendi markanızla Horeca alanına sunduğunuz ürün gamınızdan bahsedebilir misiniz?

Kırtasiyeden temizliğe, gıdadan mobilyaya kadar 7 ana kategoride 480’den fazla yüksek kalite Avansas markalı ürünle müşterilerimizin işletme maliyetlerini gözle görülür oranlarda düşürüyoruz. Ürünlerin fiyatlarını yükseltecek tüm gereksiz harcamalardan kaçınıyor, doğrudan ürünleri üreticiden işyerlerine teslim ediyoruz. Müşterilerimizin, Avansas markalı ürünleri tercih ederek ambalaja ve markaya değil, en uygun maliyetle kaliteli ürünlerin kendisine para ödemesini ve bu sayede satın aldıkça tasarruf elde etmesini istiyoruz. Baskı ve matbaa konusunda da iddialıyız. Baskılarımızı kendi tesisimizde, güncel baskı makinelerimizle en yüksek kalitede yapıyoruz. Müşterilerimiz, baskılı ürünlerde yüzlerce ürünü tek seferde almak zorunda kalmadan sadece ihtiyacı kadarını satın alabilir. Hazır tasarım seçeneklerinden kendisine en uygun olanı seçebilir veya kendi tasarımını yükleyebilir. Matbaaya gitmesine gerek kalmadan işlerinin tüm ihtiyaçlarını ve baskılı ürünlerini tek sepette toplayabilir.

50’den fazla çalışanı olan firmalara hizmet veren, satış temsilcileri ve özel tasarlanmış online alışveriş platformu Avansaspro sayesinde tüm alışveriş sürecini mümkün olduğunca hızlandırarak kolay bir hale getirdiğinizi biliyoruz. Bu kapsamda Avansas olarak müşterilerinize sunduğunuz avantajlarından da bahsedebilir misiniz?

Avansaspro, 50’den fazla çalışanı olan işletmelere yönelik sunulan özel bir Avansas sistemidir. Bu sisteme üye olan müşteriler, ek ve eşsiz hizmetlerden faydalanabilirler. Avansaspro müşterileri;

  • Kendilerine özel bir satış destek ekibinden sürekli iletişim desteği alır,
  • Türkiye genelindeki tüm lokasyonlarda özel fiyat avantajlarından yararlanır,
  • Stoklama maliyetlerini düşürür,
  • Sipariş onay mekanizmaları, bütçe kontrolü ve gelişmiş raporlama gibi avantajlardan faydalanır.

Alanında uzman saha ekibimiz, piyasayı sürekli olarak takip ederek en doğru ürünleri en rekabetçi fiyatlarla bu müşterilerimize sunar.

İş yerleri ve Horeca alanına yönelik 2024 yılının ilk 6 aylık alışveriş trendlerini tüketicilerle paylaştınız. Bu kapsamda HM Gazete okuyucularımız için İş yeri sahipleri ve Horeca Tüketicilerinin alışveriş trendlerini kısaca özetleyebilir misiniz?

Bildiğiniz üzere; Avansas iş yeri sahipleri ve Horeca tüketicilerinin tüm iş yeri ihtiyaçlarını tek tıkla ve zamanında müşterisinin kapısına ulaştırıyor. Bu kapsamda gelin 2024 yılı ilk 6 ay iş yeri alışveriş trendlerinlerine beraber göz atalım. Yılın ilk yarısında Avansas platformunda en çok satılan ürünler arasında; karton bardak, klasör, Türk kahvesi, gıda ürünleri doldurdu. Yılın ilk 6 ayında en çok satış Mart ayında yapılırken, alışverişler için en çok Pazartesi ve Salı günleri tercih edildi. 2024 yılında ofis ve işyerlerine dönüşlerin hız kazanmasıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla alışveriş hacmi %50 arttı. 2024 yılında iş dünyası, alışveriş için avansas.com’da 35 milyon dakikadan fazla zaman geçirdi. En çok alışveriş İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılırken; bu illeri sırasıyla Kocaeli, Bursa, Tekirdağ ve Antalya izledi.

Teknoloji ve E-ticaret sektörünün öncü firması Avansas, bu yıl 15. yaşını kutluyor. Gelecek dönem için Avansas hedefleri nedir?

Avansas olarak, yaklaşık 300’ü ofis ve satış ekibi olmak üzere 600’ün üzerinde çalışanımızla müşterilerimize en iyi alışveriş deneyimini sunmak için çalışıyoruz. Değişen ihtiyaçlara göre sistemimizi sürekli olarak güncelliyor, iş yeri alışveriş deneyimini daha da iyileştirmek için teknolojik altyapımıza yatırım yapıyoruz. Ayrıca Türkiye’nin birçok şehrindeki yaklaşık 100 kişilik ekibimizle Avansaspro müşterilerimize sahada destek veriyoruz. Avansas olarak önümüzdeki 5 yıl içinde hem gelirimizi artırmak hem de organizasyonel anlamda bir büyüme hedefliyoruz. Ayrıca, sektörlere özel ürünler konusunda daha da derinleşerek iş yerlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılama vizyonuyla hem müşteri sayısını hem de sipariş sayısını artırarak müşterilerimize kusursuz bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.

https://www.avansas.com/