Barilla ve BigChefs’ten Dünya Makarna Günü’ne Özel Birlikteliğin Tarifi!

Barilla ve BigChefs’ten Dünya Makarna Günü’ne Özel Birlikteliğin Tarifi!

İtalya’da doğan ve farklı mutfak kültürlerinde kendine yer bularak en sevilen yiyeceklerden biri olan makarna, Türkiye’de de en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Kişi başına yıllık 8,5 kilograma ulaşan tüketimiyle makarnaya olan ilginin giderek arttığı Türkiye’de 25 Ekim Dünya Makarna Günü bu yıl Barilla Türkiye ve BigChefs’in lezzetli iş birliği ile kutlanıyor.

1877’den bu yana, kalabalık ve keyifli İtalyan sofralarından aldığı ilhamla Barilla, yemeğin birleştirici gücünü lezzetli makarnalarıyla dünyanın dört bir yanında temsil ediyor. İyiliği odağına alarak ürettiği makarnalarıyla dünyanın ve Türkiye’nin en çok sevilen, lider markaları arasında bulunan Barilla, Dünya Makarna Günü’nü bu yıl Türkiye’nin tüm gün hizmet veren en yaygın zincir restoranı* BigChefs’le yaptığı iş birliğiyle kutluyor. Dünya Makarna Günü’nün içerisinde bulunduğu ekim ayı boyunca, Barilla’nın en özel makarna reçeteleri ve BigChefs’in mutfak ekibinin yaratıcılığı ile hazırlanan menü BigChefs şubelerinde misafirlere sunuluyor olacak.  

Dünya Makarna Günü için yaptıkları iş birliğini 8 Ekim’de Tarabya BigChefs’te düzenlenen özel bir davetle duyuran Barilla Türkiye ve BigChefs, sektörün önemli isimlerini de bu özel davette ağırladı. Barilla Group Executive Chef Andrea Tranchero ve BigChefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan’ın tecrübe ve yaratıcılıklarını ortaya koyarak, özenle hazırladığı makarnalar davetlilerden büyük beğeni aldı. Tüm davetliler makarnanın lezzetiyle aynı masada keyifle buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Ekim ayı boyunca BigChefs’lerde makarnaseverlerin beğenisine sunulacak menüde her dönemin favorisi olan makarna çeşitlerine mevsimsel ve özel malzemeler eşlik ediyor. Kuşkonmazlı Barilla Tortiglioni Cacio e Pepe, Ispanak ve Porcini Mantarlı Barilla Linguine, Ağır Ateşte Pişirilmiş Dana Eti ve Ricotta Peynirli Barilla Lazanya, Somonlu & Mascarpone Peynirli Barilla Fusilli’denoluşan menü makarnadan vazgeçemeyenleri BigChefs şubelerinde bekliyor.

Dünya Makarna Günü için yapılan iş birliğine reçetelere yaratıcı dokunuşları ile destek veren BigChefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan; “1154 yılında Sicilya’da doğan makarna; pratikliği, besleyiciliği ve lezzetiyle her mutfak kültüründe farklı şekillerde karşımıza çıkan bir yemek. Türkiye’de onlarca çeşidiyle mutfağımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan makarnanın lezzetini kutlamak için BigChefs olarak oluşturduğumuz bu özel menüde, klasik tariflere kendi dokunuşlarımızı katarak bilinen reçeteleri daha lezzetli hale getirdik. Barilla’nın kalitesi ve  uzmanlığı ile BigChefs’in mutfak yaklaşımından doğan bu özel menü eminim ki tüm makarnaseverleri mutlu edecek.” 

Barilla Group Executive Chef Andrea Tranchero ise bu lezzetli iş birliği için şunları söyledi; “Yemek; herkesi birleştiren evrensel bir güç. Makarna da bu gücü pekiştiren en önemli yemeklerden bir tanesi. Dünyanın lider makarna markalarından Barilla olarak üstün kalite ve uzmanlıkla ürettiğimiz makarna çeşitlerimizle lezzetli reçeteler oluşturmak için çalışıyoruz. Herkes tarafından sevilen, birlikteliğin tarifi olarak adlandırdığımız makarnayı Türkiye’deki taptaze ve özenle seçilen malzemelerle buluşturduk. Dünya Makarna Günü’ne özel hazırladığımız enfes Barilla tariflerimizi denemek için herkese BigChefs’e uğramayı öneririm.”

*Deloitte tarafından hazırlanan “Türkiye Yemek Hizmeti Pazar Raporu”nun sonuçlarına göre; BigChefs, full servis restoran kategorisinde yurt içi ve yurt dışı şube sayısı açısından Türkiye’de lider konumdadır.

https://www.barilla.com/tr-tr

https://www.bigchefs.com.tr/