Vegan Tavuk Parçaları

Vegan Tavuk Parçaları

 

Gıda bileşenleri üreticisi Beneo’dan yarı mamul bitki bazlı tavuk parçaları, gıda üreticilerinin kullanımı için pazara giriş yaptı.

Benzersiz bir tarif ve patentli proses teknolojisi ile BENEO, en otantik tavuk imitasyon ürünleri ile bitki bazlı trendden yararlanmanın etkili yolunu gıda üreticilerine sunuyor. İlk bitki bazlı tavuk, 2023 yılının ikinci çeyreğinde şirketin portföyünde yerini alacak.

Beneo‘nun bu  yeni çözümü, üreticilerin alternatif et ürünlerine yönelik artan tüketici talebini karşılamalarını sağlarken, onlara işlenmesi kolay, yarı mamul ürünler sunuyor.

Dünya genelinde her 2 tüketiciden 1’i artık bitki bazlı yiyecek ve içeceklerle ilgileniyor. Avrupa’da, bitki bazlı balık ve et ikameleri pazarı 3 milyar Euro değerinde ve önümüzdeki beş yıl içinde %14 YBBO oranında büyümesi bekleniyor. 

Ürünlerin hoş bir tada ve dokuya sahip olması, yarıvejeteryan et ve balık alternatifi tüketicileri için bir numaralı alışveriş motivasyonu. Otantik lifli tavuk benzeri yapısı, ağız sulandırıcı lezzeti ve doğal görünümlü tasarım şekli ile BENEO’nun vegan tavuk parçaları, gıda üreticilerine daha da fazla tarif alternatifi sunuyor. Yarı mamul bitki bazlı ürün, taze

veya dondurulmuş formda olacak ve tatlandırıcı ile birleştirilmiş mantar ve bezelye proteini gibi ana bileşenlerle yapılacak. Normal tavuktan üç kat daha düşük karbon ayak izi ile bu bitki bazlı alternatif, daha çevre dostu çözümlere artan tüketici ilgisini de karşılamaktadır.

www.beneo.com