Dünyanın En İyi Pasta Şefi Unvanına Sahip Roger Van Damme’dan Four Seasons Hotel Bosphorus’ta Özel Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi Unvanına Sahip Roger Van Damme’dan Four Seasons Hotel Bosphorus’ta Özel Çay Saati

Michelin yıldızlı Het Gebaar’ın Şefi Roger van Damme, 10 Ağustos günü Four Seasons Hotel Bosphorus’ta özel bir çay saati menüsü sunuyor.

İstanbul Boğazı’nın nefes kesici manzarasına eşlik eden Four Seasons Hotel Bosphorus, yaz aylarını zengin programlar ve lezzetlerle buluşturmaya devam ediyor. Buluşma noktası terasında yaratıcı lezzetleri ile misafirlerine farklı deneyimler yaşatan Four Seasons Hotel Bosphorus, 10 Ağustos günü 14:00-17:00 saatleri arasında zarif bir çay saati menüsü ile dünya lezzetlerini Boğaz’ın kıyısına taşıyor. Dünyanın en iyi pasta şefi unvanına sahip, Michelin yıldızlı Het Gebaar’ın şefi Roger van Damme tarafından hazırlanan özel çay saati ile konuklar, görsel ve lezzeti buluşturan yaratıcı tatlarla bezeli modern bir menüyü keşfediyor. 

Kiraz ağacı ile tütsülenmiş somon rillettes milföy, şekerlenmiş limon kabuğu ve dereotu eşliğinde’ sunulurken, ‘tavuklu Choux çöreği’, ‘baklava hamurunda 24 saat pişirilmiş dana kaburga’, ‘ricotta, salatalık, lime kabuğu, biberiyeli sandviç’, ‘tulum peyniri, kekik, mandalina & domates marmelatı eşliğinde brioche’ damaklarda iz bırakıyor.

Yuzu, salatalık eşliğinde sunulan Tuna tartar ve Ossetra havyarı’ misafirlerin yanında hazırlanıp sunularak lezzeti doruğa taşıyor. Tatlılarda ise ‘egzotik krema, acı çikolata mousse ve hafif vanilyalı mascarpone kreması eşliğinde yumuşak çikolatalı kek’, ‘kiraz & limon otu, beyaz çikolata mousse, mürver çiçeği, kiraz püresi eşliğinde mereng’, ‘vanilyalı krem brulee ve taze çilek, frambuaz jölesi eşliğinde kıtır kadayıf’, ‘badem frangipane keki ve hafif pasta kreması eşliğinde nektarin tart’ nefis bir lezzet şöleni yaşatıyor. Üzümlü ve limonlu çörekler, vanilya tropeziennes, limon kreması ve çilek reçeli ile buluşuyor. Belçika waffle ise misafirlere Chef Roger van Damme tarafından canlı olarak hazırlanarak sunuluyor.

Bu özel menüye, Boğaz’ın büyüleyici manzarası eşlik ederek misafirlere unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor. 

https://www.fourseasons.com