Telezzüz’den Sade, Doğal, Duyarlı Yaklaşımını Yansıtan Tadım Menüleri: Tohum & Filiz

Telezzüz’den Sade, Doğal, Duyarlı Yaklaşımını Yansıtan Tadım Menüleri: Tohum & Filiz

Sade, doğal, duyarlı bir yaklaşımla oluşturulan zengin bitki temelli menüsü ve özenle tasarlanan konsepti ile Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda misafirlerini ağırlayan Telezzüz, yaz menüsü çerçevesinde oluşturduğu Tohum ve Filiz isimli tadım menüleri ile lezzetleri bir arada deneyimleme fırsatı sunuyor.

Bir lokantanın ötesinde etik ve sürdürülebilir değerleri gözeten bir hareketin parçası olan Telezzüz’ün ödüllü ve yaratıcı şefi Bahtiyar Büyükduman liderliğindeki mutfak ekibi tarafından hazırlanan bu özel tadım menüleri, ödüllü şarap uzmanı ve eğitmeni Göknur Gündoğan’ın tavsiyeleri doğrultusunda oluşturulan şarap eşleşmeleri ile misafirlere sunuluyor. 

Tohum ve Filiz tadım menülerinde yer alan her bir tabak lezzeti ve hikayesiyle hem mideye hem de ruha iyi geliyor. Aromatik çiğ enginar dilimleri ve bir çeşit Japon suflesi olan chawanmushi’nin birleşiminden oluşan Çiğ Enginar & Chawanmushi, ferah ve asidik dokunuşlarıyla her lokmada etkileyici bir tat deneyimi yaşatıyor. 60 kat patatesin özel baharatlarla fırınlanıp kızartılmasıyla elde edilen Patates Terin, kaju bazlı bitki temelli cheddar ve yaban mersini sosuyla tamamlanıyor. Taze trüf ve frenk soğanıyla süslenen bu tabak, menünün “yaramaz çocuğu” olarak öne çıkıyor. Mantar ketçap, kayısı sweet & chili sos ve çalı fasulyesi coleslaw ile servis edilen Uçan Enginar, damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Deniz yosunu, salatalık salsa, kızarmış kapari ve badem sosun muhteşem uyumunu yansıtan Karpuz Tataki, mantar dolgusu, bezelye püresi, naneli soğan jus, bitki temelli demi glace ve fesleğen köpüğü ile Agnolotti, ağır ateşte pişmiş shiitake’in bezelye püresi, fermente kaju tozu ve tütsülenmiş toz biberle sunulduğu Breze Mantar menüde yer alan diğer lezzetlerden…

“Tüm duyularla lezzet alma”, “tadını çıkarma” anlamlarına gelen Telezzüz’ün tadım menülerinin kapanışını ise birbirinden lezzetli iki tatlı yapıyor. Edebiyat, sinema ve İtalyan esintileriyle hayat bulan Elio’nun Şeftali Tatlısı, şeftali, badem ve cinin mükemmel uyumunu mutfağa taşırken hikayesi ve hafif tadıyla da ağızlarda eşsiz bir iz bırakıyor.

Mezopotamya’nın antik bira geleneklerine modern ve zarif bir dokunuş getiren Bir Zamanlar Bira, içindeki malt crumble ve malt dondurmasıyla keyifli bir lezzet deneyimi sunuyor.  Divan Grubu’nun alametifarikası olan özenli misafirperverlik eşliğinde Telezzüz’ün birbirinden özel bitki temelli reçeteleri içeren tadım menülerini ve özenle seçilmiş şarapları deneyimlemek için (0216) 576 76 71 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.