Sektörün En Yenilikçi Şirketi Olmayı Hedefliyoruz

Sektörün En Yenilikçi Şirketi Olmayı Hedefliyoruz

Röportajımıza başlamadan önce sizleri ve şirketinizi biraz tanıyabilir miyiz?

Koç Üniversitesi’nde lisans eğitimimden sonra Galatasaray Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Ekonomisi alanında yüksek lisansımı tamamladım. Kariyer yolculuğuma ise Uno Ekmek ile başladım. Sonrasında sırasıyla Zeelandia ve Komşufırın gibi gıda sektörünün farklı dallarında iş yapan şirketlerde çalıştım. En son Hayat Kimya’da Global Pazarlama Müdürü ve sonrasında Ulusoy Un’da Pazarlama Direktörü olarak görev yaptıktan sonra Doruk Un’da Satış & Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Doruk Un Sanayi, 52 yıllık değirmencilik tecrübesine sahip Türkiye’nin 2. en büyük un şirketi ve 3. en büyük un ihracatçısı konumundadır. 41 ülkeye ihracat yapan şirket aynı zamanda tohumculuk faaliyetleri kapsamında kendi tohumunu geliştirebilen tek un üreticisi olarak sektörde ön plana çıkıyor.

Türkiye’nin en büyük un üreticilerinden olduğunuzu ve özellikle sürdürülebilir tarımı desteklediğinizi biliyoruz. Peki Doruk Un olarak sürdürülebilir tarım için aktif çalışmalarınız nelerdir?

Dünyanın en büyük unlu mamuller pazarı olan Türkiye’nin gıda sektöründe tahılların özellikle de buğdayın çok önemli bir yeri var. İşte biz de tohumculuk faaliyetlerimiz kapsamında Türkiye ortalamasının 3 katı verimlilik ile %25 üzerinde protein miktarı sağlayan ve %50 altında ilaç ve gübre ihtiyacı gerektiren buğday çeşitleri geliştirdik. 2024 yılında bu sertifikalı tohumlarımızın dağıtımına başlamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Hedefimiz Türkiye’nin buğday ithalatçısı ülke konumundan ihracatçı konumuna gelmesi ve üretilen buğdayın kalitesinin artması. Bu hedefler çerçevesinde ülkenin sürdürülebilir tarım üretimi için fayda sağlamaya devam edeceğiz. Çalışmalarımıza ek olarak sosyal sorumluluk tarafında da oldukça aktif rol oynayarak tarım alanındaki milli gücümüzü daha da ileriye taşıyacak bir harekete öncülük ediyoruz.

Doruk Un’un iştiraki Doruk Tohumculuk ile birlikte öncelikli olarak deprem bölgesinden başlattığımız ‘Geleceğe Tohum’ hareketi, her yıl farklı bir bölgede sertifikalı tohumun önemi ve tarım faaliyetleri alanında bilinçlendirme çalışmalarına ev sahipliği yaparak milli değerimiz olan tarımı ve sertifikalı tohumu hak ettiği değere ulaştırmak adına çalışacak. Geçtiğimiz günlerde projenin ilk ayağı olarak Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Hatay Kırıkhan’da bedelsiz ekmeklik buğday tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Deprem bölgesinde 1000 dekar alanın tarıma kazandırılmasında önemli bir rol üstleniyoruz. Projemiz ilerleyen süreçte farklı bölgelerde de devam ediyor olacak.

Horeca sektörüne yönelik ürün çeşitlerinizden ve markalarınızdan HM Gazete okuyucularımız için bahsedebilir misiniz?

PanPan markasının Horeca sektöründe yıllar öncesinden gelen prestijli bir konumu ve premium ürün algısı mevcut. İşte biz de PanPan Profesyonel markası altında bu marka mirasına yakışan bir ürün portföyü hazırladık. Pastalık, böreklik, baklavalık, lavaşlık, yufkalık, külahlık gibi çeşitlerimizle ev dışı tüketim profesyonellerinin ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir kalite sağlayıp onlar için sadece ürün değil aynı zamanda çözüm üretiyoruz. PanPan Profesyonel markasının 5 yıl içinde Türkiye’nin en çok satılan lider un markası olması için gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Fırınlar ve fırıncılara yönelik faaliyetlerinizden de bahsedebilir misiniz?

Türkiye’de un sektörü çok geleneksel bir sektör, unlu mamuller pazarının en geleneksel kategorisi de fırın kanalıdır. Biz Doruk Un Sanayi olarak sektörün en yenilikçi şirketi olmayı hedefliyoruz. Hem inovatif ürün lansmanları hem de yenilikçi iş yapış şekilleri geliştirerek fırıncılık sektörünün modernleşmesine ve gelişmesine katkı sağlayıp nihai tüketicilere daha nitelikli ürünler sunulmasını sağlamayı istiyoruz. Doruk Akademi eğitim platformumuz kapsamında düzenleyeceğimiz eğitimlerle fırıncıların en büyük problemlerinden biri olan nitelikli usta çırak personeli bulunmasını kolaylaştırmayı planlıyoruz. Yine fırıncılara yönelik sadakat programları gibi aktivitelerle onları ödüllendirerek ürünlerimizin daha erişilebilir olmasını istiyoruz.

Doruk Un olarak gelecek planlarınız nelerdir? Özellikle 2024 yılı Horeca alanına ne gibi yeni projeler eklemeyi düşünüyorsunuz?

2024 yılı finansmana erişimin zorlaştığı bir yıl olacak. Fiyat rekabeti artacak, maliyet baskısı daha güçlü bir şekilde hissedilmeye başlanacak ve karlılık sıkıntısı yaşanacak. İşte biz iş ortaklarımızın katma değeri yüksek işler yaparak rekabetten sıyrılması ve sürdürülebilir karlılık yaratabilmeleri konusunda onlara destek olacağız. Güçlü dağıtıcılarla iş birliği yapıp ürünlerimizin ülkenin heryerindeki profesyonel kullanıcılara ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Sürdürülebilir kalite ve erişilebilir maliyetler ile Horeca sektörünün vazgeçilemeyen üreticilerinden biri olmayı hedefliyoruz.

Son olarak Hm Gazete okuyucularımız için eklemek istediğiniz farklı konular var mıdır?

2024 yılında tüm Horeca sektörüne her konuda göstergelerin pozitife döndüğü, rekorların kırıldığı harika bir yıl diliyorum.

www.panpan.com.tr

www.dorukun.com.tr