“Sektöre ‘Fark Yaratan, Değer Katan’ Bir Firmayız”

“Sektöre ‘Fark Yaratan, Değer Katan’ Bir Firmayız”

Röportajımıza başlamadan önce sizi ve firmanızı kısaca tanıyabilir miyiz?

1975 İzmir doğumluyum. İlkokulu Almanya Münih’de ortaokulu ve liseyi İzmir’de tamamladım. Almanca, İngilizce ve Flemenkçe biliyorum. FMCG olarak çalıştığım kariyerimde 20 yıllık deneyimim bulunuyor. Marmara Bölgesi Satış Müdürü olarak çalışmaya devam ettiğim, 2010 yılında kurulan Adonis Endüstriyel Temizlik Ürünleri A.Ş., endüstriyel temizlik malzemeleri, kimyasal grubu, kağıt grubu, poşet grubu, sarf grubu ve ambalaj grubu ürünleri satış ve satış sonrası hizmet alanında faaliyet gösteriyor. Adonis, 2019 yılından itibaren Bilkent Holding bünyesinde faaliyetlerine devam ediyor.

HM Gazete okuyucularımız için Adonis olarak Horeca sektöründeki Adonis Endüstriyel Temizlik Ürünleri’nden ve operasyon süreçlerinizden bahsedebilir misiniz?

Adonis, kendi markalarıyla satışını gerçekleştirdiği kimyasal, hijyen ve kağıt ürünlerinin yanı sıra sektörde itibarlı markalarla yaptığı iş birliktelikleriyle geniş ürün yelpazesinde hizmet veriyor. Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz Bölge Müdürlükleri ile operasyonlarını yöneten Adonis, kısa bir süre içerisinde Ege ve Karadeniz Bölge Müdürlüklerini de hayata geçirmeyi planlıyor. Tüm sektörlerin Endüstriyel Temizlik ihtiyaçları için ihtiyaca yönelik hızlı çözümler sunabilen Adonis, ağırlıklı olarak; hastaneler, oteller, okullar, perakende sektörü, üretim tesisleri, fitness kulüpleri, site/tesis yönetimi, yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve en son akaryakıt dağıtım istasyonları için gelişen ve değişen ihtiyaca yönelik fark yaratan temizlik ve hijyen teknolojileriyle değer katmaya devam ediyor.

Ürün seçimi ve tedarik sürecinde gösterdiği profesyonelliği, ürün eğitimleri ve danışmanlık hizmetleriyle tamamlayarak satış sonrası hizmetleriyle de müşterileri ile uzun soluklu ve sürdürülebilir bir ticari ilişki kurmaya önem veriyor. Ulusal ve uluslararası mevzuata ve tüm teknik şartlara uygun şekilde hareket eden Adonis, ticari faaliyetlerini müşteri memnuniyetine odaklanarak yürütüyor.

Hepimizin bildiği gibi tüm dünya zorlu bir pandemi sürecini anlattı. Bu süreç firmanızı nasıl etkiledi? Bu dönemde Horeca sektörü ile ilgili ne gibi inovasyonlar gerçekleştirdiniz?

Pandemi süreci özellikle bizler gibi temizlik-hijyen alanında faaliyet gösteren şirketler için farkındalığımızı müşterilerimize de yansıttığımız bir dönem oldu. Bizler zaten bunun önemini biliyorduk ancak müşterilerimiz de bu konuda ciddi bir farkındalık yaşadı. Aslında tüm gücümüzle yaşadığımız, çalıştığımız alanların hijyeni ve bu süreçlerin sürdürülebilirliği açısından çalışıyorduk, pandemi bu süreci müşterilerimizle daha iyi bir hale nasıl getiririz konusunu anlatabildiğimiz ve hayata geçirdiğimiz bir dönem oldu. Bu dönemde özellikle Horeca sektöründe öncelik kişisel hijyen ardından da tesis hijyeni konularında daha hassas, doğru ürünü doğru yerde, doğru miktarda kullanımıyla ilgili müşterilerimize eğitimler vererek bu süreci en konforlu şekilde nasıl yürüteceğimiz öncelikle anlattık ve ardından hayata geçirdik. Kişisel Koruyucu Ekipman (KKE) bu dönemde büyük önem arz etti ve Horeca sektörü bu konuda en hızlı aksiyon alan sektörlerin başında geliyor.

Horeca sektöründe sizleri diğer rakip firmalardan ayıran ve ön plana çıkartan hizmetleriniz nelerdir? Horeca sektöründe odaklandığınız hizmet alanlarını, HM Gazete okuyucularımız için açıklayabilir misiniz?

Adonis olarak Horeca sektörüne önemli ölçüde hizmet veriyoruz. Bilindiği gibi turizm ve yiyecek içecek sektöründe hijyen en önem verilen konular arasında ve müşteri tercihlerini belirleyen önemli bir faktör. Bu nedenle işletmeler bu konuda taviz vermiyor ve hijyenle ilgili maliyet kalemlerini arttırıyor. Bu farkındalıkla biz de işletmelerin çözüm ortağı olarak profesyonel hizmet kalitemizle, geniş depolama alanımızla, tedarik süreci ve stok yönetimimizle, ürün çeşitliliğimizle kısa sürede tercih edilen bir marka haline geldiğini söyleyebiliriz. Adonis, portföyüne kattığı yeni ürünlerle ve de yeni distribütörlük anlaşmalarıyla sektörde önemli bir değer yaratarak aranılan bir firma olmuştur. Ayrıca Adonis, 2022 yılında Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) ve Gıda Güvenliği Derneği (GGD) liderliğinde Ev Dışı Tüketim sektörü paydaş STK’ları tarafından hayata geçirilen ‘Tedarik Zincirinde Güven Programı’na katılan Adonis, tedarik zincirinde güven rehberi ve değerlendirme kriterlerini karşılayarak ‘Güvenilir Tedarikçi Sertifikası’ almaya hak kazandı. Mottomuzda da olduğu gibi sektörde “Fark yaratan, değer katan” bir firma olarak yolumuza devam edeceğiz.

Adonis, sektörde kurumsal yerli sermayeli en büyük Türk şirketi olarak öne çıkıyor. Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Adonis olarak önceliğimiz insan kaynağı ve memnuniyeti. Personelimiz özellikle %100 yerli bir firma olmanın verdiği güven sayesinde kendini büyük bir bütünün vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor. Bu aidiyet sayesinde yaptığımız her iş için “Bu işi bizden daha iyi kimse yapamaz” farkındalığımız var. Dolayısıyla bu güven ve şirketimize olan bağlılığımız başarıyı da beraberinde getiriyor. Yerli firma olmanın verdiği ve bu coğrafyadaki insanımızın ihtiyacını belirlemedeki hassasiyetimiz aslında başarıyla paralel ilerliyor.

Son olarak, 2023 yılı Adonis için nasıl geçti? Markanın 2024 yılı hedeflerinden bahsedebilir misiniz?

2023 yılı bizler için gayet başarılı ve öngörülerimiz paralelinde geçti. 2022 yılı sonunda yaptığımız öngörü ve yatırımlarımız sayesinde 2023’ü başarıyla kapatıyoruz. 2023 özellikle piyasalarda hareketli ve dalgalı geçti ancak planlama başarımız, başarıya inanmış profesyonel ekibimiz ve mali gücümüz sayesinde pek çok şirketin zorlandığı konuları lehimize çevirerek müşterilerimize avantaj olarak farklı çözümler sunduk. 2024 yılı, mali açıdan piyasaların zorlanabileceği bir yıl olacak gibi görünüyor. Ancak tüm planlarımızı yine bu beklentiye göre yaptık ve farklı alanlarda da ihtiyaca çözümler sunmak için kolları şimdiden sıvadık.

Özellikle sektörde ciddi bir ihtiyaç olarak gördüğümüz üniforma-kıyafet üretimine de bu yılın son çeyreğinde yatırım yaptık ve 2024 için planlarımıza aldık. Dolayısıyla aslında Adonis olarak bizler hem faaliyet gösterdiğimiz alanlardaki eksiklerin görülmesi ve değerlendirilmesi hem de hali hazırda devam eden işlerimizin nasıl iyileştirileceği konusunda ciddi mesai harcıyoruz.

Adonis son 4 yıldır her yıl en az %60 ve artan oranlarda büyüme göstermiştir. 2024 için planlarımızı ve yatırımlarımızı da bu büyümenin getirdiği ivmeye göre planladık ve hayata geçirdik. Dolayısıyla EDT pazarında Adonis büyük bir oyuncu olma yolunda hızla, emin adımlarla ve büyüyerek ilerliyor.

www.adonis.com.tr